December ook loopfeestmaand

In de maand december hebben we drie geweldige loopjes gekregen van de trainers!!

Op dinsdag 13 december nam Bauke ons mee naar het mooie Dokkum! Heel de binnenstad was prachtig verlicht! De opkomst van lopers was groot, en dat maakt nog  leuker voor de trainer om met zo’n leuke grote groep door de verlichte straatjes te lopen. Bij aankomst in de parkeergarage kregen we allemaal een kerstmuts. Na een leuke warming-up kwamen we aan in de binnenstad. Er werd natuurlijk nog wel een serieuze kerntraining gedaan. Bauke deelde de lopers in groepjes en die moesten tegenovergesteld een parcours afleggen, als je elkaar passeerden moest de ene groep versnellen en mocht de andere groep even dribbelen. Na deze training was het ieder voor zich, door de winkelstraat, die lekker vals plat was de ene keer rechtsom, de andere keer linksom. De lopers daagden elkaar mooi uit! Vanuit daar liepen we naar een plein waar Bauke spelletjes had uitgezet. Bij Boter Kaas en Eieren werd er fanatiek gestreden, zeker door de twee broers J Of het eerlijk ging kan ik niet zeggen. Na de spelletjes liepen we weer terug naar de garage (verzamelplek), maar Bauke had nog een toetje in petto voor de lopers, we passeerden een fietstunnel en die mochten we wel twee keer op en neer lopen, en dat op een pittig tempo!! Bij aankomst in de garage stond Bauke zijn vrouw daar met warme chocolademelk en wat lekkers!!!! Leuk en gezellig om zo deze looptraining af te sluiten! Bauke bedankt en hopelijk mogen we in 2023 weer naar Dokkum komen voor zo’n leuke training!

Een week later, op 20 december, heeft Ypie samen met haar man en kinderen een prachtige route uitgezet in het Wetter en Willepark te Burgum. Een parcours van wel minimaal 1500 meter en helemaal verlicht. Aan weerszijden van het pad stonden glazen potjes met daarin een brandend waxinelichtje. Ypie is wel een jaar bezig geweest om deze verlichte run voor ons voor te bereiden! De kerntraining werd door Thony verzorgd, een lange  pittige interval training, maar door al die mooie lichtjes was het zeker te doen.  Terwijl de lopers aan het trainen waren liepen Barry en Ypie heen en weer om hier en daar nog wat lichtjes opnieuw aan te steken, zo hebben we de hele training mooi verlicht gelopen. Na het eindsignaal van drie fluitjes was de training klaar. De lopers hebben allemaal een handje meegeholpen om al die potjes weer te verzamelen, vele handen maken licht werk! Mooi dat we dat al club doen!

De laatste run van 2022 was een Oliebollenloop, georganiseerd door Gosse in het mooie natuurgebied de Groene Ster te Leeuwarden. Het is de achtertuin van Gosse dus hij kent het gebied goed. Op vrijdag 30 december verzamelden we bij de paleerplaats van de golfclub. Gosse ging ons voor op de fiets, hij had gister al het parcours verkent,  We liepen naar het natuurgebied toe met een interactieve warming-up. Ook een nieuw element werd toegevoegd, we moesten allemaal achter elkaar lopen met 1.5 meter afstand. Als Gosse ja riep moest de achterste loper zigzaggend door de groep heen, dat was leuk om te doen. En wat is het toch lastig om die 1.5 meter afstand te houden J. Ook renden we snel onverharde zijpaadjes in, die overgang van verhard naar onverhard op een tempo is toch altijd even wennen, mooi om dat te trainen. De kerntraining was drie kortere loopjes met een opbouwend tempo (duur-10-5). We dachten dat we klaar waren, maar hadden we de heuvel met trap nou gemist? Dat is wel een favoriet van Gosse…en ja hoor daar liepen we naar toe en de dobbelsteen werd tevoorschijn gehaald.  In groepjes van twee dobbelden we en kregen we de opdracht te horen, soms werd je gespaard en hoefde je de heuvel niet op te rennen, maar bij de cijfers 1, 2 of 3 mocht je hurry up naar boven! Super leuk om te doen. Na 5 kwartier bezig te zijn geweest liepen we weer terug naar de golfclub, daar hebben we nog even gezellig na gezeten, op traktatie van de Loopclub,  met een warme chocolademelk en appelflap,

We hebben, als club, de maand december, gezellig en zeker sportief afgesloten!!!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *