STADSPARK NIGHTRUN

STADSPARK NIGHTRUN ofwel FUNRUN, GRONINGEN 19 NOVEMBER

Na de noodoproep van Tjeerd vanwege het gebrek aan verslagen van gelopen wedstrijden of deelname aan speciale evenementen dan toch maar weer een keer een verslag van mijn computer…

De Walk for Life op Kos, de Wetter- en Willerun in Burgum, de jubileumeditie(25x) van de Teutolauf en de Sytse Wettingtrail(voorheen de Wielentrail) leverde geen verslag op dus moest er maar een verslag komen van dit bijzondere evenement in het Stadspark van Groningen.

Al eerder deden Bonne, Henk, Siebren en ik mee aan dit evenement maar toen werd het georganiseerd op Groningen Airport Eelde, waarbij een gedeelte van het parcours op de startbaan van Eelde afgelegd werd.

Ditmaal had de organisatie echter gekozen voor een meer centrale ligging, die voor de deelnemers ook goed te bereiken was met het OV. En natuurlijk is het Stadspark ook een perfecte locatie voor een geweldig loopfeest, een voorproefje daarvan hebben we in 2019 op het vliegveld van Eelde mogen beleven.

Als “oud deelnemer” kregen we enige tijd geleden de melding dat de 1e editie van de Stadspark Nightrun plaats zou gaan vinden. Om de woorden van de organisatie aan te halen: de Stadspark Nightrun is een hardloopfeest, de perfecte mix van sport en bewegen, fun en spanning. Je loopt in het donker door het iconische Stadspark in Groningen waar eerder dit jaar Guns N’Roses op het podium stond! Al vrij snel werd besloten om aan dit feest mee te gaan doen; Henk wilde ook wel weer mee maar helaas konden we Bonne niet overhalen. Gelukkig sloten Grietje, Diena en Peter zich de laatste week nog bij ons aan dus na het verzamelen bij het gemeentehuis vertrokken we richting Groningen, berekend op een koude loop. Bij het uitlezen van mijn horloge bleek dat het tijdens de loop -5° ❄️ was geweest!

Het leuke aan deze loop is ook dat het geen wedstrijd is; je krijgt wel een startnummer en een lampje om onderweg te voorkomen dat je op je plaat gaat, maar alles draait om plezier, genieten van muziek, het entertainment onderweg en de gezelligheid van het samen lopen, kortom een sfeervolle route waar zelfs de kou de pret niet kon drukken. Onderweg stonden we zo nu en dan ook even stil en vooral toen we over de officiële drafbaan liepen werden er door Diena en Grietje een stel prachtige foto’s en filmpjes gemaakt van de lichtshow in regenboogkleuren waar we naar toe liepen. Gewoon niet te omschrijven hoe mooi dit was!

Onderweg passeerden we ook een “vuuract”, muzikanten, andere lichtshows en een DJ die helaas stroomuitval had en ons dus niet meer muzikaal op kon peppen.

Uiteindelijk kwamen we na ruim een uur met lachende gezichten aan bij de finish waarbij we als helden ingehaald werden met muziek en de nodige aanmoedigingen, wat een geweldig feest was het weer!! Daarbij hoorde natuurlijk ook de foto voor het bord waar op de achtergrond stond “I did It”!

Grietje, Henk, Siebren, Diena en Peter, geweldig dat we deze ervaring samen konden delen, op naar meer!!

Na afloop konden we nog even opwarmen rondom de heaters, hoewel we het eigenlijk niet eens echt koud hadden, en onder het genot van een heerlijke beker warme chocomel, met slagroom Tjeerd 😊, die Henk voor ons gehaald had nog nagenieten van dit avontuur….​

After movie

https://www.stadsparknightrun.nl/videos/aftermovie-stadspark-nightrun-2022/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *