LodenHelRun 2022

Na maanden van trainen was het zover, de Lodenhelrun!!!!

Zo had ik graag dit verslag willen beginnen, echter hebben we geen maanden getraind en dat had toch wel handig geweest zo achteraf gedacht!

Om 1330 uur hebben we ons als team gemeld bij de wedstrijdwagen, een half uur later stonden we gereed aan de start, er werd door de organisatie nog snel een teamfoto gemaakt en daar klonk de bel dat we van start mochten. Alsof we in een massasprint zaten stormden we af op de eerste survival,,via autobanden omhoog klimmen en weer afdalen, we gingen er met zijn allen goed overheen! De meeste van ons zaten gelijk al erg hoog in de hartslag. Daarna moesten we de eerste sloot al over, met een sprint kwamen we een voor een aangerend om vervolgens zo snel (en droog) mogelijk aan de andere kant te komen. Je begrijpt het wel, niemand kwam droog over van ons 🙂

Romke (zoon van Bareld) waren we op dat moment al “kwijt” die jongen vliegt werkelijk waar zomaar over alles heen…Hij heeft goed geluisterd naar Ate, als je er overheen bent ga je maar naar de volgende survival. Waar wij als hardlopers moeite hebben met klimmen en klauteren hadden we een beetje verwacht dat Romke dat met hardlopen zou hebben, maar niets was minder waar. Ook het hardlopen ging Romke goed af, hebben die drie lessen bij de Loopclub toch zijn vruchten afgeworpen.

We zaten in een team van 5, en als we met zijn alleen een survival succesvol hebben afgelegd kregen we daar 5 punten voor. Helaas hebben we niet overal 5 punten voor gekregen, wij hardlopers kunnen gewoon weg niet alles haha. Waar sommige (Ik dus) moeite mee hadden is het jezelf omhoog trekken aan een touw of slingerend van ring naar ring gaan…Als we maanden van te voren begonnen waren met trainen hadden we hier geen punten hoeven laten liggen…

Het mooie aan deze survival vond ik dat we alles als team deden en dat we elkaar ook hielpen, even een zetje geven of een arm uitstrekken!!! Tijdens het hardlopen trekken we elkaar er soms mentaal doorheen, nu wat het echt de andere kant en dat ging allemaal heel vanzelfsprekend! 

Uiteindelijk is de run 8 km geworden met 32 survivals, dit hebben we in 1.42 uur voltooid, wel grappig want normaal lopen we in deze tijd best makkelijk een halve marathon, maar dit is toch echt even andere koek!

Volgend jaar op 1 juli is de volgende editie gepland, wij dagen jullie uit om ook mee te doen! Wij zijn sowieso van de partij, zien we jullie daar ook??

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *